Aducerea lucrului acasa sau conducerea unei firme individuale necesita organizarea unui loc special. Este important ca acesta sa te stimuleze mental, sa promoveze concentrarea si sa fie echipat corespunzator. Cum sa amenajezi un birou la domiciliu care sa iti faciliteze munca?

Amenajarea corecta a spatiului pentru birou

In primul rand, merita sa ai biroul intr-o camera separata. Daca nu exista o astfel de posibilitate, sa separi macar o anumita parte din sufragerie sau dormitor de restul camerei. In acest interior, nimic nu ar trebui sa iti distraga atentia.

Cel mai important element ar trebui sa fie un birou confortabil. Acesta trebuie sa fie echipat cu cel putin un dulap care se incuie si un sertar, permitandu-ti astfel sa organizezi toate hartiile si accesoriile de birotica.

Daca ai foarte putin spatiu, un birou pliabil este solutia perfecta. Cand este pliat, arata ca un dulap de perete, iar cand este necesar, devine o piesa de mobilier confortabila, de designer, perfecta pentru lucru.

Acest tip de mobilier compact si multifunctional este o optiune moderna, convenabila pentru persoanele carora le place minimalismul sau cauta solutii practice pentru o suprafata restransa.

Desigur, biroul de acasa nu trebuie sa duca lipsa de accesorii pentru organizare si arhivare – cutii speciale, recipiente, precum si suporturi si cani care vor functiona bine pentru ustensile de scris.

O tabla de scris, care va fi folosita pentru a nota lucruri de retinut, va fi, de asemenea, o solutie foarte utila. Acesta va inlocui cu succes calendarul sau planificatorul traditional. Daca nu vrei sa pui nimic pe perete, poti folosi cartonase autoadezive, colorate.

Culori si iluminare adecvata in biroul de acasa

Daca este posibil, depoziteaza articolele inutile sau asaza-le departe de vedere. In caz contrar, vor distrage atentia in mod inutil si vor crea o impresie de haos. Pe langa un birou si un sistem bun de depozitare, scaunul potrivit este important.

Trebuie sa fie confortabil, ajustat la inaltimea biroului, inaltimea noastra si sa ajute la corectarea posturii. In mod ideal, ar trebui sa fie echipat cu spatar, scaun si cotiere reglabile. In fiecare birou de acasa conteaza si culoarea interiorului. Cu cat camera este mai mica, cu atat accesoriile, peretii si podelele ar trebui sa fie mai luminoase.

Respectand acest principiu, vei mari optic spatiul. Pentru aceasta, merita sa adaugi articole colorate sau intunecate, care vor contrasta usor cu restul biroului. Daca vrei sa iti stimulezi mintea sa actioneze, merita sa pui ceva galben sau portocaliu in camera – astfel de nuante vor fi energizante si iti vor seta creierul in modul de lucru.

Ultima problema importanta fara de care operatiunile productive ar fi dificile este iluminarea adecvata. Vei avea nevoie de o lampa de birou care sa ofere lumina cu o culoare destul de rece.

{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Cele mai bune idei si sfaturi pentru amenajarea unui birou acasa

  1. Mi-a placut modul in care sunt prezentate argumentele si faptul ca autorul isi sustine punctul de vedere cu dovezi solide. Este un articol informativ si educativ, care m-a determinat sa cercetez mai mult despre subiectul discutat.

  2. Articolul este foarte bine documentat si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Sunt impresionata de profunzimea analizei si de claritatea cu care sunt prezentate informatiile. Autorul pare sa aiba o expertiza solida in domeniu.

Comments are closed.