„As fi putut sa jur ca am avut cartea aceea”. Suntem siguri ca ti-ai spus aceasta fraza de mai multe ori cand te-ai dus sa cauti un titlu pe raftul tau si nu l-ai gasit.

Aceste zile sunt perfecte pentru lectura si este mai mult ca sigur ca, profitand de faptul ca nu trebuie sa iesim prea mult din casa, ai trecut pe langa biblioteca ta pentru a revedea unele dintre operele tale preferate sau pentru a incerca din nou sa o termini pe cea pe care nu ai reusit sa o termini.

Si nu a fost acolo… Sau nu ai gasit-o pentru ca „ordinea dezordonata” in care este organizat raftul tau de carti s-a pierdut.

Iti sugeram sa iti revizuiesti, sa iti clasifici si sa iti eficientizezi biblioteca.

Procedura este simpla si iti sugeram sa o faci dintr-o data, nu incetul cu incetul, desi depinde de cat de variata si bogata este colectia ta de carti.

Foloseste o biblioteca potrivita

Alegerea unui corp de mobilier care sa serveasca drept biblioteca este un aspect foarte important, deoarece cartile nu sunt toate identice.

Unele sunt mai inalte, altele sunt mai groase, sau mai sensibile.

De aceea, este nevoie ca, din multitudinea de modele de biblioteci, sa o alegi pe cea care poate sa ofere suportul necesar cartilor tale, dar si un aspect estetic deosebit, parte integranta din amenajarea casei.

Bibliotecile moderne sunt orientate spre a conferi spatiului un plus de estetica, drept pentru care vei gasi modele in diferite forme sau culori.

Fie ca alegi o biblioteca in forma de zig-zag, sau una colorata, fie ca optezi pentru o biblioteca clasica sau pentru un sistem modular, oricare te vor ajuta sa-ti organizezi cat mai bine volumele pe care incerci sa le protejezi.

Foloseste etajere pentru sustinerea cartilor

Daca, pe langa biblioteca, decizi sa pui si rafturi separate pentru carti, opteaza pentru unele cu fixare pe perete.

Vei vedea ca acestea sunt deosebit de utile si de estetice, mai ales daca le folosesti in anumite puncte centrale ale camerei.

Etajerele au insa si un usor dezavantaj: nu pot sustine un volum foarte mare de carti sau o greutate considerabila.

Amenajarea cartilor in vitrine

Daca nu ai foarte multe carti si vrei ca acestea sa fie perfect expuse, atunci poti opta pentru amenajarea unei vitrine deosebite.

In acest fel, vei putea vedea mereu cartile pe care le indragesti si chiar te poti lauda cu titlurile preferate in fata oaspetilor care iti viziteaza locuinta.

Amenajarea cartilor in cutii

Un mod deosebit de amenajare a cartilor, inspirat din mentalitatea Montessori, este amplasarea cartilor in cutii si cosuri speciale, de preferat, langa pat.

Metoda presupune ca titlurile preferate sa fie tinute la indemana, in cutii de lemn sau carton, sau in unele colorate, in cazul copiilor.

Asa vei avea oricand acces la cartile tale, iar ele vor fi permanent protejate

Foloseste elemente de decor

Rafturile supraaglomerate aglomereaza spatiul, asa ca iti recomandam sa iti usurezi biblioteca prin introducerea altor elemente decorative care sa reduca aceasta senzatie.

Pe rafturi, ia in considerare intercalarea cartilor tale cu alte obiecte decorative si personale: obiecte realizate din sticla, statuete si bibelouri, fotografii, suveniruri de calatorie care adauga personalitate si dau un pic de aer unui raft supraaglomerat.

Nu uita sa adaugi o nota verde si naturala cu plante si flori, iar daca adaugi discuri, CD-uri, jocuri video sau reviste, dispune-le in cosuri sau cutii, pentru a obtine un efect de dinamism si armonie.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum sa iti organizezi cartile cat mai bine

  1. Sunt foarte impresionata de nivelul de detaliu al articolului si de sfaturile practice oferite. Voi incerca cu siguranta sa pun in aplicare cateva din recomandarile prezentate pentru a-mi imbunatati rutina de ingrijire a pielii.

  2. Am fost surprinsa sa aflu cat de importanta este protectia solara pentru mentinerea sanatatii pielii. Acest articol mi-a deschis ochii si acum stiu ca trebuie sa folosesc mereu crema cu factor de protectie.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre cum sa ai grija de tenul tau pe timp de vara. Recomand cu incredere produsele recomandate in articol pentru protejarea pielii impotriva razelor UV.

Comments are closed.