Intodeauna amenajarea unei camere de zi poate fi dificila, insa daca te confrunti si cu un spatiu limitat atunci situatia este de doua ori mai complicata. Cel mai practic este sa profiti de solutiile dedicate incaperilor mici.


Daca locuiesti intr-un apartament de dimensiuni mici sau chiar intr-o garsoniera cel mai usor cand vine vorba de amenajarea livingului este achizitionarea produselor multifunctionale.

Iata cateva piese de mobilier esentiale care te vor ajuta sa iti decorezi camera de zi intr-o maniera practica, functionala si estetica:

Canapeaua extensibila cu spatiu de depozitare

Pentru a economisi spatiu in living te poti orienta catre o canapea fara brate, extensibila si cu spatiu de depozitare.

La fel de eficient poate fi si un coltar in forma de L, pentru ca vei putea renunta in felul acesta la fotoliul suplimentar. Cauta un model de coltar extensibil sau modular, pe care sa-l poti reconfigura in functie de necesitati.

Chiar daca dispui de o suprafata mica in camera de zi, sa stii ca nu vei salva prea mult spatiu lipind canapeaua sau coltarul de perete.

Din contra, incaperea va capata un aspect inghesuit si greoi. Trage mobilierul spre centrul incaperii; chiar si numai cativa centimetri vor contribui la crearea unui decor mai aerisit.

Taburet multifunctional

O solutie ideala pentru persoanele care au un living mic este folosirea unui taburet multifunctional. Exista modele de taburete cu spatiu de depozitare si design compact, de dimensiuni relativ reduse, pe care le poti muta usor si care pot fi transformate imediat in masute de cafea. Chiar si un taburet tapitat poate deveni masuta de cafea, daca folosesti o tava.

Fotoliu extensibil

Un fotoliu modern extensibil este o achizitie buna pentru orice living de mici dimensiuni. Exista modele de fotolii extensibile cu umplutura din lana si spuma, al caror design permite detasarea unei perne pentru a fi folosita ori ca perna de podea, ca taburet pentru picioare sau chiar ca masuta de cafea.

Fotoliul poate fi transformat usor in saltea pentru o persoana, sporind considerabil confortul din camera ta de zi.

Masa de perete pliabila sau de bar

Din randul obiectelor de mobilier necesare in orice camera de zi nu poate lipsi masa. Nu vorbim insa despre masa masiva din lemn asezata in mijlocul sufrageriei, ci la o piesa multifunctionala. Mai exact, la o masa de perete pliabila.

Aceasta este perfecta intr-un spatiu mic si o poti folosi atunci cand ai musafiri sau drept etajera. O alternativa moderna pentru masa de perete ar fi masa ingusta de bar, careia ii poti alatura doua scaune inalte, in armonie cu stilul decorativ din living.

Scaun pliabil

Intodeauna decorul livingului poate fi completat cu scaune pliabile pe care sa le folosesti doar la nevoie. Insa pentru a nu strica amenajarea si stilul incaperii este de preferat ca tapiteria lor sa se asorteze cu celelalte obiecte de mobilier din incapere pentru a evita contrastele neplacute.

In concluzie, daca esti nevoit sa decorezi o incapere de mici dimensiuni urmeaza o regula simpla: elimina toate obiectele inutile si mizeaza pe multifunctionalitate pentru a crea un cadru aerisit si plin de personalitate.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Top 5 obiecte de care ai nevoie intr-un living mic

  1. Aprecierea mea pentru munca depusa de autor in realizarea acestui articol creste cu fiecare citire. Este evident ca s-a investit mult timp si efort in documentare si redactare.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte relevante si sa le puna intr-o lumina noua.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Am aflat multe informatii noi citind acest articol.

Comments are closed.