Venirea unui copil pe lume nu poate aduce decat fericire in viata unui cuplu, iar la pachet cu aceasta fericire vor veni si intrebarile despre care va fi camera cea mai potrivita din casa pentru bebelus si cum va fi aceasta decorata.


In prima faza, camera bebelusului trebuie amenajata in functie de nevoile parintilor, astfel incat acestia sa se adapteze mai usor noului stil de viata.

Foarte important pentru sanatatea celui mic este sa aiba parte de o camera ventilata in care temperatura sa se metina constanta, iar mobilierul sa fie confortabil si sigur.

Nu trebuie sa uitam insa ca bebelusul va creste, iar nevoile lui se vor schimba, va incepe sa exploreze si sa devina creativ. Asadar, deciziile initiale de amenajare trebuie sa fie adecvate atat nevoilor actuale, cat si celor viitoare.

Pentru a nu reamenaja camera celui mic in functie de fiecare etapa din viata lui, in cele ce urmeaza iti vom prezenta 7 dintre cele mai comune greseli intalnite in decorarea incaperii celor mai mici membrii ai familiei.

Roz pentru fetita, bleu pentru baiat

Amenajarea camerei in functie de stereotipurile de gen nu mai este deloc la moda. Nuantele neutre, de la alb la bej sau gri deschis, atat pentru pereti, cat si pentru mobilier, sunt o alegere mult mai inspirata.

Pe langa faptul ca nu incarca incaperea, acestea sunt potrivite si atunci cand copilul creste. De altfel, cand cel mic isi doreste, poti schimba atmosfera din camera adaugand stickere sau tablouri pe pereti, fara sa fie nevoie sa zugravesti.

Decorare tematica

Nu te stradui sa pregatesti o camera cu printese sau una cu supereroi intrucat un nou-nascut nu va „aprecia” efortul tau.

In schimb, atunci cand copilul creste, ofera-i libertatea de a alege tematica preferata pentru decorul propriei camere. Astfel, cel mic va capata autonomie, incredere in sine si se va bucura din plin de rezultatul final.

Tapet din hartie

In general, tapetul te ajuta sa adaugi un plus de personalitate unei incaperi. Daca iti doresti sa acoperi unul dintre peretii din camera copilului cu tapet, evita-l pe cel din hartie. Desi este disponibil intr-o varietate de culori si modele, acesta se murdareste foarte usor si nu poate fi spalat.

O alegere mult mai inspirata este tapetul lavabil, care isi poate pastra aspectul initial, chiar si atunci cand copilul creste si incepe sa deseneze pe pereti.

Aglomerarea camerei cu mobilier

Patutul, dulapul si eventual, o masa de infasat, acestea sunt principalele piese de mobilier din camera unui bebelus. Aglomerarea incaperii cu obiecte inutile te va impiedica sa te misti in voie si in plus, va limita viitorul spatiu de joaca al copilului.

Amplaseaza mobilierul eficient, gandindu-te si la viitor. De exemplu, ia in considerare faptul ca, peste cativa ani, in locul patutului va fi amplasat un pat mai mare. Astfel, vei sti sa nu asezi rafturi sau corpuri suspendate la o distanta prea mica fata de sol.

Prea multa lumina naturala

In primele 6 luni de viata, bebelusul are nevoie de un spatiu foarte intim, in care poate dormi linistit atat ziua, cat si noaptea. In acest sens, lumina naturala trebuie sa fie filtrata.

Perdelele transparente nu sunt cea mai buna varianta intrucat nu pot impiedica patrunderea luminii in exces, insa draperiile sau jaluzele opace te vor ajuta sa obtii ambientul perfect. Atentie, insa, la materialele din care sunt realizate acestea, astfel incat sa nu se incinga atunci cand soarele este prea puternic.

Iluminat artificial inadecvat

Imagineaza-ti ca stai in pat, asezat pe spate si cineva aprinde lumina. Deloc placut, nu-i asa? Aceeasi senzatie o au si bebelusii, a caror patut este amplasat chiar sub lustra.

Pentru a te asigura ca cel mic nu este deranjat de lumina artificiala si, totodata, ca tu ai suficienta lumina pentru a-l ingriji, opteaza pentru lampi sau lampadare a caror intensitate poate fi reglata in functie de nevoi.

Covor pufos si deschis la culoare

Poate iti plac covoarele albe sau in alte nuante deschise, pufoase sau cu fir lung, insa, avand in vedere cat de repede se murdaresc si cat de greu se curata, nu sunt cea mai buna alegere pentru camera copilului.

In general covoarele din camera copiilor trebuie sa aiba culori neutre sau combinatii de mai multe culori pentru a-si pastra aspectul cat mai placut pentru un timp mai indelungat, daca este un covor interactiv cu atat mai bine.

Sa amenajezi camera bebelusului poate fi o activitate pe cat de placuta, pe atat de dificila si stresanta ca totul sa fie in siguranta pentru cel mic.

Pentru a evita situatiile neplacute in care tu sau cel mic alunecati sau va impiedicati de covor, opteaza pentru un model cu strat antiderapant pe verso.

In concluzie, daca vrei ca rezultatul sa fie unul atragator din punct de vedere vizual, dar si de durata, evita aceste greseli si pune in practica solutiile recomandate mai sus.

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Greseli de evitat atunci cand amenajezi camera bebelusului

  1. Am apreciat faptul ca articolul a abordat si subiectul protectiei solare, care este extrem de importanta pentru sanatatea pielii noastre. Recomandarile privind utilizarea cremei cu factor de protectie au fost foarte utile.

  2. M-am bucurat sa aflu mai multe detalii despre beneficiile cremelor naturale si cum ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si stralucitor. Este reconfortant sa stii ca exista optiuni naturale pentru ingrijirea pielii.

  3. Este important sa stim ce tip de ten avem pentru a ne putea ingriji corespunzator. Acest articol vine in ajutorul nostru, oferindu-ne sfaturi utile si recomandari de produse potrivite pentru fiecare tip de ten.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre cum sa iti alegi corect produsele cosmetice potrivite pentru tenul tau. Mi-a placut ca au fost prezentate diferite tipuri de ten si solutii pentru fiecare in parte.

Comments are closed.