Legatura invizibila dintre doua persoane predestinate a fi impreuna

Trebuie sa citesti si

Nimic din lume nu poate rupe legatura dintre doua persoane predestinate a fi impreuna. Legenda spune ca: exista o coarda intangibila a destinului care leaga doua suflete sortite unul altuia. Cele doua parti vor fi conectate indiferent de timp, loc sau circumstante.1. Rosu Culoarea rosie este strans legata de atractie si dorinta. Este totodata si culoarea atei destinului care uneste doua suflete pereche.

2. Origini Coarda rosie a destinului deriva dintr-o legenda antica Est Asiatica. Conform acestui mit, Zeii legau o ata rosie in jurul gleznelor persoanelor destinate a se intalni sau care trebuiau sa se ajute la un moment dat.

3. Precum un suflet pereche? Conceptul este similar celui nou aparut in Vest, cel de suflet pereche sau flacara geamana. Diferenta consta in faptul ca proverbul se axeaza mai mult pe conceptul de legatura cu o alta persoana si mai putin pe gasirea celeilalte jumatati.

4. Povestea Precum foarte multe legende, povestea din spatele atei rosii este oarecum problematica. Se spune ca in timp ce mergea seara inspre casa, un baietel a vazut un barbat mai in varsta citind o carte. L-a intrebat despre ce este vorba in carte. Batranul a spus ca este despre casatorii si i-a zis copilului ca era predestinat unei anumite fete. Dar, cand i-a aratat baiatului fata cu care avea sa se casatoreasca…

5. Probleme Baiatului nu i-a placut ideea pentru ca nu vroia sa faca asa ceva. A aruncat o piatra inspre ea si a fugit cat a putut de repede. Dupa cativa ani, intre baiatul acela si cea mai frumoasa fata din localitate urma sa se aranjeze o nunta. Dar, cand i-a dat la o parte voalul, a observat ca…

6. Cicatrizat Viitoarea lui sotie avea o mica cicatrice deasupra sprancenei. Cand a intrebat-o de unde o are, i-a spus ca un baiat a aruncat cu o piatra in ea cand era mai mica. Astfel demonstrand legatura lor scrisa in stele…

7. Ce se intampla cand se intinde si se incalceste? Sarcina mai dificila din acest proverb denota supunerea in fata unei forte superioare. Destinul isi va urma cursul si, cu timpul, totul se va aranja asa cum ar trebui sa fie. Este foarte important sa nu va impotriviti atei rosii.

8. Totusi, este nevoie de munca Chiar daca gasiti persoana de la capatul atei rosii a destinului, asta nu inseamna ca timpul vostru impreuna va fi mai usor. Proverbul are rolul de a insufla loialitate, devotament si compasiune. Ata este acolo pentru a asigura fidelitatea dintre cei doi parteneri.

9. Infinit Indiferent cat de aproape sau departe sunteti de persoana, legatura va ramane. Vor fi momente cand va veti simti distantati din punct de vedere mental sau fizic de cealalta persoana dar asta nu va afecta conexiunea dintre voi doi.

10. A existat dintotdeauna „Din momentul in care am auzit prima poveste de dragoste, am inceput sa te caut pe tine, nestiind cat de orb eram. Doua persoane care se vor iubi cu adevarat nu se gasesc undeva. Se aflau in permanenta prin apropierea celeilalte.” – Rumi

11. In mainile Divinitatii Conform unei legende Chinezesti, zeitatea care stapaneste asupra Destinului Atei Rosii ar fi Yuè Xià Lao, zeita petitoare din timpul lunii pline. Yuè Xià Lao vegheaza totodata si peste casatorii.

12. Promiti? In cultura Japoneza se spune ca ata rosie se leaga in jurul degetului mic al fiecareia dintre cele doua persoane. De aici si fraza din engleza pinky swear. La origini, aceasta indica faptul ca persoanei care incalca promisiunea trebuia sa i se taie degetul respectiv!

13. Nu este doar pentru amorezi Caroline Highland de la Thought Catalog scrie ca „Ata rosie nu se slabeste in jurul gleznei atunci cand mergem, nu se prinde de noi atunci cand trecem pe langa un lucru – in China se credea ca ne sunt asociate inca din nastere, din momentul in care venim pe Pamant. Odata ce inaintam in varsta, cu fiecare an ce trece, ata se strange si mai tare, aducandu-ne mai aproape de persoanele a caror vieti sunt predestinate a se intrepatrunde intr-un fel sau altul cu ale noastre.”

14. Eliberant? Aceeasi scriitoare interpreteaza ata rosie ca o eliberare. „Cat de usor este sa te arunci in necunoscut, intr-un loc nou sau stadiu din viata, stiind ca acele ate rosii sunt acolo, plimbandu-se prin viitor asa cum au facut dintotdeauna; tinand de un suflet care asteapta sa ne gaseasca, sa ne invete, sa ne atinga si sa ne schimbe.”

15. Nimeni nu o poate rupe Conform Wikipedia, „Cele doua persoane legate prin ata rosie sunt sortite a se iubi, indiferent de timp, loc sau circumstante. Coarda magica se poate intinde, incurca dar niciodata rupe.”

Mai multe articole

Ultimele articole