Ganditi-va la sotia ideala: este inteligenta in topul listei atunci cand numiti calitatile pe care ar trebui sa le aiba? Poate ca ar trebui sa fie.Noile studii sugereaza faptul ca o sotie inteligenta va poate extinde durata de viata si poate elimina riscul de dezvoltare a dementei.

In timpul unei dezbateri intitulate Dementa: Cum ne putem proteja?, Profesorul Lawrence Whalley, profesor emerit in stiintele sanatatii mentale la Facultatea de Medicina si Stiinte Umane in cadul Universitatii din Aberdeen, a spus ca: „Lucrul pe care nu il spunem niciodata baietilor si pe care ar trebui sa il faca daca isi doresc sa traiasca cat mai mult, este sa se casatoreasca cu o femeie inteligenta. Nu exista niciun alt catalizator mai bun (impotriva dementei) decat inteligenta.”

Aceasta lucrare de cercetare, efectuata de catre Universitatea din Aberdeen, a examinat starea de sanatate a gemenilor identici si a aratat ca o sotie inteligenta reprezinta un factor important pentru protectia impotriva bolilor degenerative.

Au determinat ca barbatii care aleg sa se casatoreasca cu femei intelepte traiesc vieti mai lungi si mai fericite si prezinta o probabilitate mai scazuta de a suferi de boli precum Alzheimer sau dementa.

Cercetarile anterioare au aratat ca jocurile solicitante din punct de vedere intelectual, precum integramele, va pot ajuta sa evitati aparitia dementei sau bolii Alzheimer prin stimularea cerebrala; deci ar fi logic ca o sotie ce se angreneaza si pune la incercare facultatile mentale ale sotului ei sa il poata ajuta prin aceeasi cale.

In mod surprinzator, unii dintre barbatii casatoriti cu astfel de femei inteligente prezentau chiar si unele semne fizice de dementa in momentul scanarii creierului dar nu sufereau de niciun simptom asociat bolii respective. De fapt, au fost declarati ca fiind extrem de inteligenti si complet functionali.

Incurajarea atat a barbatilor cat si a femeilor sa valorifice inteligenta femeii in detrimentul frumusetii este o treaba complicata.

Acest subiect reprezinta o problema feminista indelung dezbatuta, o chestiune inteleasa de majoritatea oamenilor. Fetele care cresc mandrindu-se de propria inteligenta sunt mult mai puternice si mai independente.

Baietii care impartasesc aceeasi gandire se implica in relatii mai sanatoase cu femeile respective si ajung sa isi sprijine mult mai bine sotiile si fiicele.

Cu toate acestea, cercetarile sugereaza ca un barbat care doreste sa valorifice inteligenta in momentul alegerii sotiei sale, poate profita de beneficii pentru sanatatea sa mentala si fizica, reusind sa aduca in acelasi timp si un privilegiu societatii.

4 thoughts on “Barbatii care se casatoresc cu femei inteligente traiesc mai mult

  1. Este impresionant cum un simplu obicei precum mersul pe jos poate avea atat de multe beneficii pentru sanatate. Acest articol mi-a dat o motivatie in plus sa fiu mai activ(a) si sa am grija de mine.

  2. Am aflat multe lucruri noi din acest articol, cum ar fi faptul ca exercitiile fizice pot contribui la imbunatatirea starii de spirit si reducerea stresului. Voi incerca sa le integrez si eu in rutina mea zilnica.

  3. Ma bucur ca exista informatii atat de utile si bine structurate despre acest subiect. Este inspirant sa citesti despre succesul altora in adoptarea unui stil de viata sanatos.

  4. Interesant articolul despre beneficiile exercitiilor fizice pentru sanatatea noastra. Este important sa ne mentinem activi si sa avem grija de corpul nostru pentru a preveni diverse afectiuni.

Comments are closed.