Unul din principalele obiective ale unei companii, dupa gasirea oamenilor potriviti, este sa se asigure ca forta de munca este eficienta si nu se dezintegreaza.

Cu toate acestea, pastrarea talentelor este destul de dificila. Din acest motiv, companiile trebuie sa ia anumite masuri pentru a nu-si pierde niciunul dintre anagajati.

Fara indoiala, una din cele mai eficiente strategii este implementarea unui plan de stimulare care sa recompenseze si sa motiveze anagajatii.

In acest fel, nu numai ca vor dori sa ramana in cadrul companiei o perioada mai indelungata de timp, dar vor avea motivatia necesara desfasurarii activitatilor la locul de munca si randamentul va fi unul la superlativ.

In randurile prezentate mai jos vei gasi cele mai bune idei pentru recompenarea angajatilor tai.

Laptopuri si alte device-uri performante

La baza muncii zilnice stau „uneltele” pe care angajatii le folosesc zi de zi. Este vorba despre laptopul sau computerul de serviciu, ecranele suplimentare, imprimantele si alte device-uri fara de care sarcinile nu ar putea fi finalizate.

Inainte sa te gandesti la alte elemente, asigura-te ca fiecare membru al echipei pe care o conduci are la dispozitie tot ce trebuie nu numai pentru a lucra, dar si pentru a face performanta in activitatile sale.

Accesorii si facilitati care sa promoveze confortul

Un angajat care vine cu placere la birou este un angajat productiv. Confortul la birou este extrem de important, iar motivele sunt evidente.

Nimeni nu poate lucra cu spor daca scaunul cauzeaza dureri de spate, biroul este prea jos, iar zona cervicala sufera in fiecare zi.

De aceea, asigura-te ca printre primele recompense pe care le vei oferi anul acesta se afla accesoriile care promoveaza confortul.

Poti gasi scaune de birou si in magazinele online, asa ca alege un model ergonomic, cu sustinere pentru coloana vertebrala.

De asemenea, poti investi si in accesorii precum mingile fitness, ce pot fi utilizate pe post de scaun, din cand in cand. Cumpara si cateva perne comode si colorate, ce pot fi folosite drept suport lombar.

Zile libere si program flexibil

Din mai multe studii efectuate de-a lungul anilor reiese ca angajatii companiilor apreciaza cel mai mult zilele libere suplimentare si posibilitatea de a lucra de acasa una sau doua zile pe saptamana.

Acest lucru este de inteles, caci fiecare membru al echipei tale simte nevoia sa isi reincarce bateriile, sa se odihneasca si sa petreaca mai mult timp cu familia.

Oferirea unor zile libere in plus sau a unui program flexibil nu este doar in avantajul angajatilor, ci si in avantajul tau, ca angajator sau manager.

Persoanele fericite si odihnite vor fi mai productive, creative, proactive si vor avea rezultate excelente.

Daca sistemul nu iti permite sa oferi mai multe zile de concediu sau lucru de acasa, poti organiza zile precum „vinerea scurta” sau „lunea in care programul incepe mai tarziu”, ori de cate ori este posibil.

Oportunitati de dezvoltare personala si profesionala

Pe langa beneficiile de mai sus, ar fi indicat sa le oferi angajatilor tai oportunitati de a se dezvolta pe plan personal si profesional.

Astfel, ei se vor simti stimulati in permanenta si, in plus, vor deprinde abilitati noi pe care le vor folosi la job.

Investeste in cursuri anuale de dezvoltare a skill-urilor din domeniul afacerii tale, trimite-ti echipa la conferinte in alte orase sau tari. In acest fel, angajatii tai vor fi mereu curiosi si entuziasmati de viitorul lor in companie.

Activitati care sa elimine monotonia si rutina

Crearea unor legaturi intre membrii echipei unei companii reprezinta o chestiune de sanatate emotionala, ajuta la motivatie si productivitate.

Pentru un ambient placut la locul de munca, organizeaza team building-uri ori de cate ori este posibil, iar angajatii vor fi incantati si recunoscatori cu siguranta.

Poti opta si pentru a organiza intalniri in afara biroului, cum ar fi o iesire la cinema, un escape room, o seara de jocuri de societate sau un concert, pentru a incuraja relatiile dintre angajati si astfel vei reusi o imbunatatire a mediului de lucru unde motivatia echipei nu va lipsi.

Munca de zi cu zi presupune sa te confrunti cu noi provocari, sa iti asumi responsabilitati, sa sarbatoresti realizarile, sa te confrunti si cu esecurile, precum si sa imbini viata personala cu cea profesionala.

In oricare dintre aceste scenarii, faptul ca fiecare angajat va sti ca face parte dintr-un grup coerent care este capabil sa impartaseasca obiectivele, sprijinul, intelegerea si efortul va fi un lucru benefic care va oferi siguranta si incredere.

Recompensele pentru angajatii tai sunt foarte importante deoarece in acest fel multumirea va exista de ambele parti si daca inca nu ai facut-o pana acum, inspira-te din ideile prezentate mai sus fara a sta prea mult pe ganduri, iar rezultatele obtinute te vor surptinde intr-un mod surpinzator.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Idei pentru recompensarea angajatilor tai

  1. Sunt de acord cu recomandarile facute in articol referitoare la evitarea produselor chimice agresive si a opta pentru solutii naturale mai blande, care au un impact pozitiv asupra pielii noastre.

  2. Mi-a placut faptul ca autorul a inclus studii si cercetari stiintifice pentru a sustine afirmatiile facute in articol. Acest lucru adauga credibilitate si relevanta informatiilor prezentate.

  3. Articolul abordeaza un subiect important si actual, oferind informatii detaliate despre beneficiile utilizarii produselor naturale pentru ingrijirea pielii. Este impresionant sa vezi cat de mult poate influenta alegerea ingredientelor asupra sanatatii noastre.

Comments are closed.