Cititi aceste stiri cat mai iute, cu tot cu aluzie, binenteles.

Un nou studiu a aratat ca ardeii iuti ar putea fi secretul pentru o viata mai indelungata.

Aceste noi analize, publicate in jurnalul PLOS One, au validat descoperirile unor cercetari asupra alimentelor iuti efectuate in China in 2015. Noul raport se bazeaza pe informatiile adunate de la mai mult de 16 000 de adulti din Statele Unite.In ce a constat studiul?

Participantii la studiu au fost alesi in functie de varsta, nivelul de presiune arteriala, riscul de diabet, frecventa fumatului si obiceiuri sexuale, precum si nivelul de colesterol, printre multe alte caracteristici. Iata doar cativa factori inclusi in cadrul acestui studiu neobisnuit:

• Cercetarile au fost efectuate pe o perioada de 23 de ani.
• In timpul derularii studiului, aproape 5 000 dintre participanti au decedat.
• S-a descoperit ca cei care consumau ardei iuti prezentau o rata de deces timpuriu de numai 13%.

Autorii studiului nu au reusit sa determine cu exactitate cantitatea de ardei pe care participantii o consumau.

Desi cercetarile au constat in observatii si nu au putut determina conexiuni de cauzalitate, autorii considera ca secretul pentru o viata mai indelungata este capsaicina.

Aceasta este o substanta ce confera ardeilor iuteala; dar asta nu este tot.

Are proprietati de vindecare, inclusiv de combatere a microbilor si a inflamatiilor. Astfel, acest compus este corelat cu preventia unei game variate de boli.

Beneficiile capsaicinei

Capsaicina este de fapt o un element fitochimic prezent in ardeii iuti pentru i-ai proteja de animale. Cel mai adesea, se gaseste in seminte si in nervurile ardeilor si prezinta numeroase beneficii pentru sanatate; printre acestea putem enumera:

1. Ardeiul iute lupta impotriva cancerului

Exista un studiu publicat in Cercetarea Cancerului care a descoperit cum capsaicina este motivul din spatele dezintegrarii celulelor canceroase.

Este in special eficienta pentru distrugerea celulelor canceroase de prostata precum si a tumorilor de prostata.

2. Ardeiul iute amelioreaza durerile

Exista anumite aplicatii ale capsaicinei care ajuta la tratarea osteoartritei si a durerii cauzate de neuropatie diabetica.

Elementul fitochimic poate estompa Substanta P, care este un neuropeptid ce transmite durerea catre creier.

3. Ardeiul iute previne sinuzita

Proprietatile antibacteriene ale capsaicinei ajuta la combaterea si prevenirea sinuzitei.

Iuteala ardeilor poate stimula secretile, permitand cailor nazale sa elimine mucusul. Prin urmare, este un remediu extrem de eficient in prevenirea congestiei nazale.

Extinderea duratei de viata ar putea fi un alt motiv pentru care ati putea incepe sa preferati mancarurile iuti.

Din cauza beneficiilor acestora, exista posibilitatea ca ardeii chili dar si alte ingrediente iuti sa fie recomandate in curand de catre cadrele medicale.

3 thoughts on “Va puteti extinde durata vietii mancand ardei iuti

  1. Articolul mi-a deschis noi orizonturi si mi-a oferit o perspectiva diferita asupra subiectului abordat. M-am simtit captivat de informatiile prezentate si am invatat multe lucruri noi citind acest material.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Am descoperit informatii noi si interesante care m-au facut sa reflectez asupra subiectului tratat. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  3. Articolul de pe site-ul tizo.ro este foarte interesant. M-am bucurat sa aflu mai multe informatii despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva clara si obiectiva asupra temei discutate.

Comments are closed.