Un nou studiu efectuat de Universitatea din California, San Diego a descoperit vinovatul din spatele consumului de carne rosie si asocierea sa cu sansele crescute de dezvoltare a cancerului – si totul este legat de zahar.Oamenii sunt singurele animale ce prezinta un risc marit de dezvoltare a cancerului in momentul consumului de carne rosie, din moment ce alti carnivori consuma carne rosie in mod natural si nu prezinta niciun efect secundar care sa indice imbolnavirea.
Studiul, publicat in editia de 29 Decembrie in Descoperirile Academiei Nationale de Stiinta, a putut afla ca un zahar special numit Neu5Gc, prezent in majoritatea mamiferelor dar nu si la oameni, declanseaza un raspuns de imunitate care mai apoi cauzeaza inflamatii in corp.
Ajit Varki, cel care a condus cercetarile, a explicat efectul pe care Neu5Gc l-a avut asupra soarecilor: „Pana acum, toate dovezile care fac legatura dintre Neu5Gc si cancer au fost circumstantiale sau au fost prezise in mod indirect prin cadre experimentale artificiale…
Aceasta este prima data cand putem arata in mod direct ca o simulare asemanatoare in cazul oamenilor – administrarea compusului neuman Neu5Gc si inducerea anticorpilor anti-Neu5Gc – poate conduce la o crestere brusca a sanselor de dezvoltare canceroasa, precum in cazul soarecilor.”
Acest zahar special poate fi intalnit in carnurile rosii (folosind definitia nutritionala de carne rosie, care include porc si alte animale de curte), in laptele de vaca si anumite branzeturi.
Din pacate pentru oameni, corpurile noastre nu pot produce acest zahar in mod natural, asa ca in momentul in care este absorbit de catre corp, este privit precum un invadator strain. Astfel se produce activarea sistemului imunitar.
Rezultatul se manifesta prin inflamatii.
Si, desi inflamatia nu este cel mai minunat lucru din lume, de una singura, se poate inrautati. Daca sistemul imunitar este expus la Neu5Gc in mod regulat, pot aparea inflamatii cronice.
Astfel de inflamatii conduc la aparitia cancerului. Cei care consuma in mod regulat carne rosie vor suferi in mod cert o reactie mai puternica decat cei care mananca astfel de alimente ocazional.
Alte animale, carnivorele innascute, care produc compusul zaharos Neu5Gc pot consuma carne rosie. Oamenii, ne fiind carnivori din nastere, nu pot.
Prin urmare, este normal ca oamenii sa evite consumul de carne rosie ori vor fi expusi inflamatiilor si posibil cancerului. In cel mai bun caz, reducerea consumului de carne rosie va imbunatati starea de sanatate.
Daca dintr-un motiv sau altul, considerati ca sa mancati carne rosie in fiecare zi (chiar daca animalul de provenienta a fost hranit cu iarba) nu este un lucru rau, acum aveti dovezile.
Imi pare rau pentru voi, cei care mancati carne, oamenii nu au fost construiti pentru a fi carnivori adevarati.