Ar fi cazul sa scoatem din umbra unul dintre cele mai mari tabu-uri din lume. Inainte de stiinta moderna, masturbarea era considerata a fi cauza majoritatii problemelor medicale inexplicabile, inclusiv orbirea, epilepsia, a episoadelor de lesin, pierderea de memorie si oprirea din crestere in cazul copiilor. Desigur, toate aceste acuzatii erau false dar un asemenea renume este greu de inlaturat.

Cand intrebam femeile in jurul a 20 de ani ce isi doresc sa fi inteles in liceu despre iubirea de sine, cele mai multe au raspuns ca si-ar fi dorit sa stie ca si alte fete faceau acelasi lucru.

Cu toate aceste mesaje incurcate despre ce este sau nu normal, un astfel de subiect privat poate induce confuzie daca incercam sa-l explicam – in special pentru femeile si fetele mai tinere, care sunt de multe ori conditionate sa creada ca orice forma de sexualitate este anormala sau nesanatoasa.

„Pe de-o parte, celebritati precum Miley Cyrus se simt confortabil sa discute deschis despre masturbare, desi acest subiect inca nu se afla in programul de educatie sexuala al unor scoli,” spune experta in sexualitate si diferenta dintre sexe, doctor in psihologie, Lauren Rosewarne. „Aparent, femeile nu ar trebui sa denote o aura sexuala, asa ca nu putem pune femeile si masturbarea in aceeasi sintagma.”

Conform Studiului National asupra Comportamentului si Sanatatii Sexuale, efectuat de catre cercetatorii de la Centrul pentru Promovarea Sanatatii Sexuale din cadrul Universitatii din Indiana, la care au participat adolescenti din SUA cu varste intre 14 si 17 ani, 74% dintre baieti si 48% dintre fete au raportat ca s-au masturbat.

Respectivele cercetari, care au chestionat 5 865 de Americani, a aratat o crestere semnificativa a frecventei masturbarii odata ce s-a ajuns in jurul varstei de 20 de ani: aproape 72% dintre femeile si 84% dintre barbatii cu varste intre 25 si 29 de ani spuneau ca au incercat sa faca acest lucru cel putin o data in ultimul an.

Nu numai ca nu este nimic in neregula cu satisfacerea propriei persoane, dar este chiar sanatos pentru corp. Va poate ajuta sa adormiti, indeparteaza stresul si alina crampele menstruale. Masturbarea a fost asociata chiar si cu imbunatatirea imaginii de sine.

In plus, spre deosebire de sexul cu un partener, masturbarea va expune unui risc mult mai scazut de dezvoltare a bolilor cu transmitere sexuala, nu puteti avea sarcini nedorite si este o metoda mai sigura de a descoperi cu ce sunteti sau nu sunteti confortabili.

Asa ca, atunci cand vine vorba despre iubirea propriei persoane si a propriului corp, placerea nu este doar pentru distractie – este o forma de ingrijire personala si meritati sa va rasfatati.

2 thoughts on “O lectie despre istoria masturbarii si motivele pentru care este una dintre cele mai bune forme de ingrijire personala

  1. Tizo.ro este un site pe care il vizitez frecvent si sunt intotdeauna impresionat de calitatea articolelor postate. Acest articol nu face exceptie si mi-a oferit informatii valoroase despre subiectul abordat. De asemenea, apreciez faptul ca autorul a mentionat sursele utilizate, ceea ce m-a ajutat sa verific informatiile prezentate.

  2. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am apreciat in mod deosebit faptul ca autorul a prezentat argumente solide si a realizat o cercetare amanuntita. De asemenea, am gasit utila si sectiunea de comentarii, unde cititorii au putut sa-si impartaseasca propriile experiente si sa aduca completari la subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *