Livingul este incaperea in care ne petrecem cel mai mult timp liber si in care ne primim musafirii. Din acest motiv iti doresti ca ambientul sa fie cat mai primitor indiferent de stilul ales (clasic sau modern).

In momentul in care amenajam livingul ne ghidam dupa o schema cromatica predominanta, dupa tipul mobilierului ales, perdele, draperii si accesorii, asa ca de aici porneste si ideea ca stii deja ce iti doresti pentru livingul tau, insa in momentul in care vizitezi un magazin iti dai seama ca variantele sunt atat de numeroase incat conceptul de coltar cu care ai plecat de acasa a disparut intr-o clipa si fara a te informa corect este greu sa te decizi.

Sa fie oare un coltar fix sa modular? Forma sa fie de U sau de L? Rabatabil sau cu recliner?

Mai jos regasesti o lista cu 8 cele mai bune recomandari de coltare si particularitati pentru a lua o decizie cat mai buna.

Coltarul in forma de L

Faptul ca acest coltar iti ofera posibilitatea de a alege ce latura (stanga sau dreapta) sa fie mai lunga nu vei bloca niciodata culoarele de trecere.

Coltarul in forma de U

Spre deosebire de coltarele in forma de L, cele in forma de U se potrivesc unui living mult mai spatios, oferind un spatiu de relaxare mult mai mare prin cele doua laturi pe care te poti aseza.

Coltarul circular

Coltarele circulare sunt o alegere buna daca obisnuiesti sa-ti aduni prietenii in living pentru seri de jocuri: niciunul nu va fi izolat intr-un colt si, in plus, toate lumea va putea conversa cu aceeasi usurinta.

Coltarul fix

Corpurile coltarelor fixe nu pot fi utilizate ca mobila de sine statatoare sau in diferite combinatii, fiind dispuse cu ajutorul unor elemente de legatura metalice intr-o configuratie unica. Sunt solide, rezistente, confortabile si se potrivesc foarte bine intr-un living amenajat in stil clasic.

Coltarul modular

Spre deosebire de coltarul fix, cel modular este realizat din elemente individuale care pot fi plasate in diverse configuratii, in functie de inspiratie, nevoi si spatiul disponibil. Le poti aseza in forma unei canapele lungi, a unui coltar in forma de L sau le poti dispera prin incapere.

Desi sunt solide, elementele nu sunt foarte grele, tocmai pentru a putea fi deplasate cu usurinta. Acest tip de coltar este ideal pentru un living modern.

Coltarul recliner

Coltarele recliner sunt extrem de confortabile, fiind preferatele familiilor cu copii sau iubitorilor de filme. Fiecare loc dispune de un sistem individual de reglare a pozitiei, iar daca ai la dispozitie suficient spatiu pentru a permite intinderea suportului pentru picioare si inclinarea spatarului, atunci coltarul recliner este o alegere foarte buna.

Exista si modele de coltare recliner care nu permit rabatarea individuala a tuturor locurilor de sedere, adecvate pentru spatiile mai putin generoase.

Coltarul extensibil

Coltarele extensibile sunt solutia ideala atunci cand ai nevoie de un pat in plus. De obicei acestea folosesc un sistem culisant prin care unul sau doua sezuturi se extind pentru a forma un pat.

Mai grele decat celelalte tipuri de coltare, cele extensibile au avantajul ca salveaza spatiu si, de obicei, dispun si de suficient loc pentru depozitare.

Coltarul cu masa rabatabila

Perfect pentru relaxare dupa o zi lunga sau pentru serile de vizionat filme, coltarul cu masa rabatabila va fi vedeta casei daca iti place sa rontai popcorn sau sa bei un pahar cu vin in timp ce vizionezi un film. Masa va fi usor de folosit si vizibila doar atunci cand rabatezi un anumit spatar.

Pe langa forma si culoarea coltarului trebuie sa acorzi o atentie sporita atat materialului din care este confectionat, cat si structurii de rezistenta. Intotdeauna este bine sa fie construit dintr-un lemn de esenta tare, nu PAL, iar legaturile dintre corpuri sa fie prinse cu suruburi, nu cu adeziv.

Un ultim sfat de care poti tine cont in momentul achizitionarii unui coltar este sa te asezi pe el exact ca atunci cand o faci in intimitatea casei tale in momentul in care ajungi dupa o zi obositoare. Doar asa vei putea alege corect in functie de gradul de confort pe care ti-l doresti.

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “8 tipuri de coltare pentru amenajarea unui living de vis

  1. Este remarcabil modul in care autorul a structurat acest articol si cum a reusit sa aduca in prim-plan aspectele relevante. Felicitari pentru munca depusa!

  2. Sunt impresionat de profunzimea subiectului abordat in acest articol. Autorul a reusit sa transmita cu claritate informatiile si sa ofere o perspectiva ampla asupra temei.

  3. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece mi-a deschis ochii cu privire la unele aspecte pe care nu le stiam. Este important sa fim mereu informati si sa ne educam constant.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat si apreciez efortul autorului de a aduce aceste informatii la lumina.

Comments are closed.