8-cai-prin-care-corpul-incearca-sa-semnaleze-un-dezechilibru-hormonal.jpg

In zilele noastre, foarte multi oameni prezinta anumite simptome, precum cresterea in greutate, oboseala, constipatie, disfunctii menstruale si sexuale, slabirea firelor de par si exfolierea unghiilor.Chiar daca sunt diferite, toate indica o anumita problema: un dezechilibru hormonal.

Simptomele dezechilibrului hormonal
Tipurile diferite de dezechilibru hormonal

Spre exemplu, oboseala si insomnia sunt semne ca avet probleme cu glanda suprarenala, cea care preia responsabilitatea producerii hormonilor de stres.

Oboseala, in combinatie cu simptome precum luarea in greutate, constipatia, exfolierea unghiilor si slabirea firelor de par indica probleme cu glanda tiroida, responsabila cu productia hormonilor de tiroida.

Problemele menstruale si cele legate de menopauza indica, in general, un dezechiliru al progesteronului, testosteronului sau al estrogenului, hormonii sexuali. Dezechilibrul hormonal conduce de cele mai multe ori la ingrasare si oboseala.

Totusi, luarea in greutate poate fi si un semn ca dieta voastra include prea multe dulciuri si produse cu un continut mare de amidon. Acestea insotesc intoleranta la carbohidrati deoarece consumul excesiv al acestora face ca respectivele persoane sa devina rezistente la insulina.

Testarea conventionala este depasita
Faptul ca aratati si va simtiti bolnavi nu este ceva ce apare in mod normal odata cu imbatranirea. Pur si simplu indica o problema hormonala.

Ati putea merge la medic in mod regulat pentru a va verifica starea glandei suprarenale si a tiroidei si sa descoperiti ca nu aveti vreo problema in acest sens; si totusi sa suferiti de un dezechilibru hormonal.

Asa ca, cel mai bun lucru de facut in acest caz ar fi sa gasiti o metoda pentru echilibrarea hormonilor. Astazi vom prezenta 10 sfaturi pentru a va echilibra nivelul de hormoni, indiferent de varsta. Cititi in continuare si informati-va cat mai mult!

10 cai de tratare a cauzelor subiacente de dezechilibru hormonal

1. Reducerea consumului de dulciuri si produse cu continut mare de amidon
Consumul excesiv de zaharuri si produse ce contin amidon poate supraincarca functiile hormonale. Asa ca, ar trebui sa le limitati sau sa incercati sa le eliminati complet timp de cateva saptamani pentru a putea vedea modul de reactie al corpului.

2. Consumati mai multe grasimi sanatoase si scapati de fobia grasimilor
Consumul regulat de grasimi sanatoase stimuleaza productia de hormoni care pot suprima poftele, energizeaza corpul si confera senzatia de satietate.

3. Reduceti fainoasele, legumele si fructele bogate in zahar pentru 2 saptamani
Foarte multe persoane sunt intolerante la carbohidrati si nici macar nu stiu acest lucru. Consumul excesiv al acestor carbohidrati poate conduce la probleme de metabolism, cauzand incapacitatea de a le procesa corespunzator si rezistenta la insulina.

4. Aveti grija de microbiomul intestinal
Alimentele fermentate si fibrele sunt extrem de benefice pentru tractul intestinal. Acestea pot sustine bacteriile benefice si le pot tine sub control pe cele daunatoare. Mai mult, vor imbunatati digestia si functiile hormonale.

5. Evitati alimentele reactive, inflamatoare
Alimentele procesate, zaharurile si glutenul au proprietati reactive. Produc haos in tractul intestinal, cel endocrin si in sistemul imunitar.

6. Dormiti mai mult si mai bine
Faptul ca nu dormiti bine poate avea un efect negativ asupra intregului organism. Lipsa somnului poate inhiba abilitatea corpului de a emana hormoni, proces esential pentru restaurarea si revigorarea celulelor.

Prin urmare, veti fi expusi la o imbatranire mai rapida a creierului si a corpului. Asigurati-va ca va odihniti destul!

7. Lasti-o mai usor cu stimulentii
Consumul excesiv de cofeina, indiferent daca este sub forma de cafea, sucuri, bauturi energizante sau ceai, poate deregla hormonii cu rol de restabilire al somnului.

8. Eliminati chimicalele
Suntem expusi continuu la chimicale prin intermediul apei, al alimentelor, al produselor de curatat si al cosmeticelor. Asa ca, asigurati-va ca mentineti expunerea voastra la aceste chimicale daunatoare cat mai scazuta pentru a va echilibra nivelul de hormoni si pentru a le mentine functiile in parametrii optimi.

Incercati sa folositi produse mai putin toxice pentru a va proteja de aceste chimicale daunatoare.

9. Minimizati administrarea medicamentelor
Mediamentele cu reteta dar si tratamentele pe care le puteti gasi pe piata streseaza microbiomul si conduc la dezechilibru hormonal.

Asa ca, se recomanda sa le evitati pe cat de mult posibil. Daca sunteti nevoiti sa le luati, asigurati-va ca expunerea nu este de lunga durata si ca administrati cea mai mica doza posibil.

10. Antrenati-va sa va relaxati
Este foarte important sa va destindeti din cand in cand. Indiferent daca faceti asta uitandu-va la un film, dansand, razand sau doar petrecand timp cu prietenii. Se recomanda si sa practicati meditatia in mod regulat! Aceste obiceiuri va vor regla nivelul de hormoni, va vor mentine relaxati si intr-o conditie cat mai buna!

3 thoughts on “8 cai prin care corpul incearca sa semnaleze un dezechilibru hormonal

  1. Am gasit informatiile legate de durabilitate si calitatea materialelor foarte relevante, fiind un factor important de luat in considerare atunci cand alegi o husa pentru telefon.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de huse pentru telefoane, ajutandu-ma sa iau o decizie informata in momentul achizitionarii.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre cum sa iti protejezi eficient telefonul impotriva loviturilor si zgarieturilor. Recomand cu incredere acest produs!

Comments are closed.