In primul rand, as dori sa clarific urmatoarele: Nu am absolut nimic impotriva medicamentelor antidepresive. De fapt, chiar si eu iau un astfel de tratament impotriva propriilor stari de anxietate. Stiu ca ma ajuta si ma bucur ca le am.Cu toate acestea, asa cum majoritatea persoanelor care sufera de depresie si anxietate stiu, medicamentatia nu reprezinta un plan integral de tratament.

Aceste tulburari sunt destul de grave si trebuie sa folosim orice instrument disponibil pentru a le combate. In timp ce medicamentele reprezinta o metoda utila, in niciun caz nu sunt singurul raspuns la problema.

Unele persoane aleg sa renunte la medicamente in schimbul unor metode holistice ca substituenti. Altii, eu inclusiv, aleg sa profite de beneficiile ambelor abordari. Felul in care va tratati anxietatea sau depresia este o alegere personala si de cele mai multe ori, un plan eficient de tratament nu va fi la fel in cazul mai multor persoane.

Chiar daca alegeti metoda holistica, INTOTDEAUNA sa discutati cu medicii specializati din moment ce sanatatea fizica si mentala nu sunt lucruri de care sa va bateti joc.

Iata cele 6 optiuni nemedicale pentru care puteti opta cu scopul de a va trata starile de anxietate, depresie sau alte tulburari de dispozitie:

1. Creati o legatura cu natura
Una dintre cele mai puternice instrumente pentru conservarea sanatatii mentale se afla pretutindeni in jurul nostru – si este gratuita. Timpul in aer liber s-a demonstrat stiintific ca poate ameliora simptomele de depresie si anxietate. Inotati in lac. Faceti o excursie prin padure. Creati-va o mica gradina pe pervaz. Pictati apusul. Gasiti o cale de a va bucura de exterior si de efectul de vindecare pe care vi-l poate induce.

2. Intrati in legatura cu latura voastra spirituala
Multe persoane sunt capabile sa gaseasca un sens, un scop si un simt puternic de sustinere a comunitatii atunci cand aleg sa intre in parohie. Cu toate acestea, spiritualitatea se manifesta diferit in cazul fiecaruia. In cazul in care religia organizata nu este pentru voi, exista multe alte cai de a intra in contact cu spiritualitatea personala.

Astronomia, meditatia, filozofia, rugaciunea si constientizarea de sine pot fi unelte folositoare in formarea legaturii. Scopul este sa gasiti ceva mai maret ca voi in care sa credeti cu adevarat.

3. Faceti din sanatatea fizica o prioritate
Acest lucru este extrem de greu de mentinut in timpul manifestarii depresiei. Totusi, daca reusiti sa faceti chiar si cei mai mici pasi, veti descoperi ca rezultatele merita cu adevarat. Multe deficiente de vitamine sunt asociate cu depresia si alte tulburari, lucru ce doar adauga la misterul medical.

Exercitiile fizice s-au dovedit ca pot imbunatati extrem de rapid sanatatea mentala. Nu va faceti griji. Nu trebuie sa va transformati in Jillian Michaels. Un mar si o plimbare scurta va pot ajuta mai mult decat ati putea crede.

4. Dezvoltati—va creativitatea
Pastrarea unui jurnal s-a dovedit a fi o metoda ce ajuta pentru crearea si mentinerea unei sanatati mentale bune. Cu toate acestea, nu toata lumea se simte confortabil in privinta exprimarii verbale. Gasiti o metoda care sa va placa. Scrieti un cantec. Pictati un tablou. Pastrati un jurnal de arta. Creati proiecte care va ajuta creierul sa proceseze intr-o maniera sanatoasa emotiile mai dificile.

De multe ori, prin aceste optiuni, veti descoperi aspecte sentimentale pe care nici macar nu le stiati.

5. Aflati cine va conduce viata
Va urmati propriile visuri sau va traiti viata pentru a le face altora pe plac? Evaluati-va cariera, stilul de viata si alegerile personale. Sunt acestea cu adevarat ale voastre? Sau sunt ale parintilor? Ale partenerului? A societatii in general? Preluarea autoritatii asupra propriei vieti necesita destul de mult curaj.

Se poate sa dezamagiti unele persoane extrem de dragi – dar au si ele vietile lor de trait. A voastra apartine in exclusivitate voua.

6. Deconectati-va
Majoritatea dintre noi isi petrec prea mult timp conectati de calculatoare. Folosirea acestuia in exces – si in special a retelelor de socializare – s-a dovedit stiintific ca ne distrug sanatatea mentala.

Folosirea anumitor pagini web ne pot scadea increderea in sine, ne pot slabi conexiunea sociala din viata reala si pot conduce chiar la dependenta de retele de socializare. Incercati sa faceti o detoxifiere digitala – chiar si pentru o zi – si vedeti cat de bine va veti simti.

„Aveti rabdare cu toate aceste lucruri, dar in special, aveti rabdare cu voi insiva. Nu va pierdeti curajul prin accentuarea imperfectiunilor, ci gasiti cat mai repede metode pentru a le remedia – fiecare zi este un prilej de a relua sarcinile de la inceput,” scria Sain Francis de Sales.

Nu renuntati la voi insiva. Tratarea depresiei implica foarte multa munca – dar o meritati.

4 thoughts on “6 metode de a trata depresia fara medicamentatie

  1. In concluzie, articolul subliniaza impactul pozitiv pe care tehnologia il poate avea in educatie, insa este important ca aceasta sa fie integrata in mod corespunzator si echilibrat, pentru a aduce beneficii reale elevilor.

  2. Un alt aspect important subliniat in articol este dezvoltarea abilitatilor de gandire critica si rezolvare de probleme prin utilizarea tehnologiei. Acest lucru poate contribui la formarea unor elevi mai creativi si mai adaptabili la schimbarile din societate.

  3. Consider ca integrarea tabletelor in procesul educational poate fi un pas important catre modernizarea sistemului educational. Cu ajutorul acestora, elevii pot avea acces rapid la informatii si pot invata intr-un mod interactiv si captivant.

  4. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra beneficiilor utilizarii tehnologiei in educatie. Este important sa adaptam metodele traditionale de invatare la nevoile si preferintele elevilor din era digitala.

Comments are closed.