Uimitoarele beneficii pentru frumusete ale uleiului esential de Boldo

Trebuie sa citesti si

Spre deosebire de uleiurile esentiale ylang-ylang, cu iasomie, cu levantica, bergamot sau cu lemn de santal, uleiul esential de boldo are un parfum pe care multe persoane il considera oarecum respingator. Acest lucru nu ne socheaza, deoarece este extras prin distilarea cu aburi din frunzele unei plante aromatice cu un miros intepator, nativa unor tari precum Chile, Peru, Ecuador si Bolivia.Iata inca un aspect prin care se poate explica motivul pentru care nu multa lume se inghesuie sa il utilizeze: contine un anumit compus, ascaridol, despre care se cunoaste ca, poate chiar si in doze mici, este toxic.

Din cauza prezentei ascaridolului, este extrem de important ca uleiul esential de boldo sa fie folosit numai sub supravegherea directa a unui medic specialist in plante medicinale. De asemenea, inainte de a incerca sa il cumparati si sa il utilizati, ar fi o idee buna sa sariti la sfarsitul articolului pentru a afla cateva notiuni preventive.

In orice caz, in ciuda reputatiei ca ar avea un miros mai putin placut si ca ar fi toxic in doze mai mici, uleiul esential de boldo poate conferi numeroase beneficii. De fapt, este un ulei utilizat de o multime de femei pentru accentuarea unor caracteristici, dar, desigur, sub supravegherea unui specialist, care sa cunoasca foarte bine proprietatile acestui ulei.

Iata cateva dintre beneficiile pentru frumusete pe care vi le poate oferi uleiul esential de boldo:

Alina durerile
Uleiul esential de boldo prezinta proprietati antimicrobiene, fiind un excelent remediu natural impotriva durerilor. Ar putea fi utilizat si pentru tratarea oricarei probleme dermatologice induse de microbi.

Poate trata multe probleme de piele

Citeste continuarea articolului aici: Uimitoarele beneficii pentru frumusete ale uleiului esential de Boldo

Mai multe articole

Ultimele articole