Ne plac pufuletii, dar oare cat de sanatosi sunt acestia pentru copii?

Trebuie sa citesti si

Pufuletii au numeroase avantaje de ordin practic. In plus sunt ieftini si inca nu am vazut copilul care sa ii refuze. Insa cate dintre mamici se gandesc daca nu cumva pufuletii sunt nepotriviti pentru copii?
Pufuletii sunt una dintre rontanelile pe care multe mame prefera sa le ofere copiilor. Riscul ca bebelusii sa se inece cu ei este practic zero, sarea pe care o contin din belsug pare sa li se para celor mici extrem de apetisanta, nu necesita pregatiri speciale, nu se strica in ciuda temperaturilor crescute de vara si pot fi cumparati de la orice chiosc. Insa….sunt ei cu adevarat o gustare potrivita pentru copii?

Teoretic, lista ingredientelor de pe pungile de pufuleti este scurta. Malai, ulei, sare. Daca vorbim despre pufuletii simpli, caci cei cu arome de cascaval, barbecue, unt si asa mai departe contin numerosi aditivi alimentari.

De ce ar putea fi nepotriviti pentru copii pufuletii simpli?

Malaiul din pufuleti. Profesorul Mencinicopschi vorbeste in primul rand despre malaiul folosit la prepararea pufuletilor. Este adevarat ca porumbul este una dintre primele cereale care li se ofera bebelusilor. Insa malaiul din pufuleti se obtine prin expandarea malaiului grisat , ceea ce determina modificari ale amidonului.

In termeni de specialitate, amidonul devine susceptibilizat, fapt ce il face foarte usor asimilabil. Prin urmare pufuletii au o incarcatura calorica foarte mare raportat la masa lor si mai ales la continutul de nutrienti, care este practic nul.

Sarea din pufuleti. A doua mare problema pe care o ridica pufuletii e reprezentata de continutul lor mare de sare. Procentual, sarea este al doilea ingredient din compozitia pufuletilor. In conditiile in care pediatria moderna interzice sarea la bebelusii mai mici de 1 an, este usor de inteles de ce pufuletii nu sunt o gustare propriu zisa pentru un copil aflat la inceputul diversificarii.

Citeste continuarea articolului aici: Ne plac pufuletii, dar oare cat de sanatosi sunt acestia pentru copii?

Mai multe articole

Ultimele articole