Idei ingenioase de corpuri de iluminat pentru o bucatarie

Trebuie sa citesti si

Dedicarea timpului pentru a cauta idei despre cum sa iluminezi eficient o bucatarie este o sarcina necesara, am putea spune ca este zona casei unde desfasuram cea mai mare varietate de activitati si din acest motiv este vital ca iluminatul sa se adapteze acestora.

Pentru ca in bucatarie nu se prepara doar mancarea, in bucatarie desfasuram multe alte activitati: mancam, bem o bautura cu prietenii, spalam vasele sau pur si simplu gustam ceva in timp ce ne uitam la televizor.

In interiorul bucatariei gasim diferite spatii in care putem combina si varia modul de iluminare a acestora, adaptand lumina si tipul de lampa la activitatea pe care o desfasuram in fiecare zona.

Zona de lucru este locul unde gatesti, tai, prajesti etc. Practic, acestea sunt sarcinile pe care le realizam zilnic si unde, in mod logic, avem nevoie de un nivel mai ridicat de lumina si de mai putine umbre. Putem intelege zona generala ca „intreaga bucatarie”, unde trebuie sa avem intotdeauna o lumina generala care sa acopere larg spatiul si sa il lumineze uniform.

In continuare iti vom oferi cateva idei de corpuri de iluminat pentru ca rezultatul final sa fie functional si in acelasi timp estetic:

Candelabru

Un candelabru impunator da o senzatie de eleganta si se potriveste foarte bine in bucatariile mari sau in cele tip open space. Designul frumos si liniile elegante vor adauga un plus de rafinament intregului decor, oferind in acelasi timp lumina necesara. Pentru o bucatarie traditionala sau rustica, candelabrele din fier forjat constituie o alegere indrazneata si amprenta unui stil nonconformist, in perfecta armonie, insa, cu decorul.

Lustra tip pendul

Acest corp simplu de iluminat va functiona perfect in orice tip de bucatarie traditionala, dar va arata foarte bine si intr-o bucatarie moderna. Poti forma un aranjament deasupra mesei din bucatarie, alaturand trei lustre tip pendul – asigura-te ca sunt distantate uniform si atarnate la aceeasi inaltime.

Plafoniera

Plafoniera este o alegere populara cand vine vorba de iluminatul bucatariilor, deoarece aceasta se monteaza pe tavan, spatiul dintre corp si plafon fiind aproape inexistent. Acest tip de iluminat este benefic pentru multe bucatarii, deoarece necesita putina mentenanta si nu ocupa mult spatiu – o consideratie importanta daca tavanul este destul de lasat sau bucataria este mica. Este usor de instalat si directioneaza lumina acolo unde ai nevoie de vizibilitate buna.

Sina tavan cu spoturi

Citeste continuarea aici: Idei ingenioase de corpuri de iluminat pentru o bucatarie

Mai multe articole

Ultimele articole