Greseli deco de evitat atunci cand decorezi

Trebuie sa citesti si

Dupa finalizarea renovarii casei noastre vine partea cea mai creativa, dar si unul dintre cei mai importanti pasi: decorarea interioara.

Cei mai multi oameni isi cunosc clar stilul de decorare si lucrurile care nu le plac, dar este important sa stim care sunt principalele greseli de decorare pe care trebuie sa le evitam.

Nu exista o formula secreta pentru a obtine un decor perfect, dar exista o serie de trucuri si sfaturi utile care ne vor ajuta sa atingem un anumit echilibru in acest proces.

In plus, nu totul in designul interior al unei case este estetic, trebuie sa rezolvam si problemele functionale si sa incercam sa o facem cat mai confortabila posibil.

Pentru a te ajuta sa atingi un echilibru intre stil, functionalitate si tendinte, am intocmit o lista cu greselile deco pe care ar trebui sa le evitam in procesul de decorare a casei noastre.

Neplanificarea iluminatului

Una dintre cele mai costisitoare greseli (si una care pare sa nu se termine niciodata) este sa facem o instalatie electrica fara sa avem in vedere corpurile de iluminat pe care le vom instala.

Daca nu ne gandim in prealabil, s-ar putea sa ne trezim ca acel cablu nu ajunge sau ca baza lampii se ciocneste cu un alt element.

Nu ar fi foarte practic sa amplasezi un birou de lucru intr-un spatiu fara lumina naturala sau fara prizele necesare sau fara lumina artificiala potrivita, nu-i asa?

Un plan la indemana, cu adnotari privind locul prizelor de lumina si modificarile pe care le doresti, ar fi perfect.

Incearca sa alegi lampile (sau, mai bine zis, sa le aveti la indemana) inainte de a face orice instalare electrica permanenta. Este costisitor de reparat mai tarziu si poti evita o mare durere de cap.

Conceperea unei palete de culori neadecvate

Acesta este calul de bataie atunci cand vine vorba de planificarea proiectului nostru. Esti prea coplesit de alegerea culorii peretilor ca sa te pierzi cu restul paletei de culori a casei tale.

Ei bine, alegerea unei palete de culori pentru casa ta care sa se potriveasca spatiului, gusturilor tale, utilizarii camerei si chiar ceea ce vrei sa transmita culoarea nu este foarte dificil, trebuie doar sa stii cate ceva despre culori.

Alege o culoare neutra de perete cu o intensitate usoara, cum ar fi gri sau alb, si adauga doua culori contrastante.

Cauta in magazine o perna sau un covor care iti place cand il vezi si te entuziasmezi… Il vezi si spui: „Imi place!” Si foloseste culorile pe care le are pentru a scoate in evidenta paleta ta de culori preferata.

Masurarea cu exactitate

Intotdeauna, dar intotdeauna sa ai la tine o ruleta pentru masurat. Daca nu iei masuratorile corecte, vei sfarsi prin a face o greseala foarte costisitoare… perdele prea scurte, o canapea prea mare.

Citeste continuarea aici: Greseli deco de evitat atunci cand decorezi

{{clean2}}

Mai multe articole

Ultimele articole