De ce ar trebui sa incepem sa ne miscam in timpul pranzului

Trebuie sa citesti si

Majoritatea dintre noi sunt atat de ocupati chiar si in timpul orelor de pranz, in timp ce altii trag un pui de somn dupa ce mananca. Dar, noile cercetari arata ca plimbarea in timpul pauzei de pranz poate aduce beneficii sanatatii si ar putea face munca mult mai suportabila. Daca simtiti ca nu va puteti concentra sau v-ati pierdut entuziasmul, este cazul sa va ridicati de pe scaune si sa iesiti la o scurta plimbare.

Mersul in timpul pranzului aduce beneficii sustinute de stiinta

Un studiu recent efectuat de Jurnalul Scandinav pentru Medicina si Stiinte Sportive a aratat ca plimbarile de jumatate de ora in timpul pranzului pot induce beneficii minunate corpului, mintii si dispozitiei.

In studiu s-au implicat 56 de adulti inactivi din punct de vedere fizic, adica faceau cel mult 150 de minute de exercitii moderate pe saptamana. Toti au inceput sa mearga pentru 30 de minute, de trei ori pe saptamana, timp de 10 saptamani. Intensitatea si viteza cu care mergeau a depins de performantele lor fizice.

Participantii primeau mesaje de doua ori pe saptamana prin care erau intrebati despre sentimentele lor in privinta relaxarii, locului de munca, a starii de nervozitate si a volumului de munca.

Citeste continuarea articolului aici: De ce ar trebui sa incepem sa ne miscam in timpul pranzului

Mai multe articole

Ultimele articole