Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living

Trebuie sa citesti si

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa, intrucat la finalul zilei ne relaxam pe ea si ne invitam oaspetii sa se aseze.

Cand vine vorba de alegerea canapelei din living este imperativ necesar sa mergi in showroomuri. De ce? Intotdeauna ea trebuie testata, masurata, si de ce nu, chiar personalizata. Daca te vei ghida doar dupa aspectul canapelei vei ajunge sa fi dezamagit atat de gradul de confort pe care ti-l ofera cat si de felul in care se va uza materialul din care este confectionata.

Asadar, inainte de a face orice fel de alegere acorda atentia necesara catorva aspecte importante, pe langa designul si dimensiunea incaperii, functionalitatea si durabilitatea unui astfel de obiect sunt fundamentale intrucat investitia este pe termen lung, iar atat tu cat si intreaga familie va veti bucura zilnic de acestea.

Iata cinci elemente pe care trebuie sa le examinezi cu atentie inainte de a face o decizie de cumparare a unei canapele:

Rezistenta cadrului

Cu exceptia situatiei in care esti sigur ca viitoarea ta canapea pentru living va avea un rol mai mult estetic -pentru ca de folosit o vei folosi rareori- mai bine te orientezi catre una cu un cadru rezistent, din metal sau lemn de esenta tare.

O structura de rezistenta din PAL poate fi, ce-i drept, mai putin costisitoare, dar utilizarile frecvente o vor deforma cu usurinta. Un astfel de cadru nu rezista prea mult nici energiei debordante a celor mici, fiind foarte posibil sa se rupa dupa cateva sarituri mai hotarate.

Modelele de canapele de cea mai buna calitate au structura de rezistenta din lemn de nuc, fag sau alte esente tari sau din metal (desi in cazul acesta ar trebui sa iei in considerare si greutatea suplimentara), iar elementele componente sunt prinse cu suruburi metalice, nu lipite cu adeziv.

Suportul de sezut si spatarul

Un iubitor de confort are nevoie de o canapea cu un sezut a carui adancime sa se apropie de 80 de centimetri, dar si niste dimensiuni mai mici, de circa 60 de centimetri, sunt suficient de comode.


Citeste continuarea articolului aici: Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living

Mai multe articole

Ultimele articole