Cum asortam covorul cu nuanta peretilor camerei?

Trebuie sa citesti si

Clasica amenajarea a unei locuinte noi, sau redecorarea celei in care deja traiesti incepe prin alegerea paletei de culori si a nuantelor care te inspira, in primul rand pentru pereti, iar mai apoi pentru mobilier.

Dar ce faci cand vrei ca primul lucru pe care doresti sa il asortezi cu peretii sa fie covorul? Ai spune ca lucrurile se complica si incepem cu ce ar trebui sa terminam de fapt.

Ar fi exact ca momentul acela in care te imbraci pentru o petrecere, iar primul lucru pe care il faci este sa iti alegi pantofii, cerceii sau ceasul si abia apoi completezi outfit-ul in functie de accesoriile alese. Intr-o ordine normala de idei ai da startul cu lenjeria intima, urmata de haine, completand cu accesoriile ce te pot scoate din anonimat.

Aceiasi pasi poti urma si in redecorarea unei incaperi: incepi cu pardoseala, peretii, iar la final alegi mobila.

Conform recomandarilor designerilor de interior este cu mult mai usor sa alegi mobilierul si accesoriile ce il completeaza in functie de culoarea covorului, decat sa ajungi in acel punct cheie in reamenajarea casei in care te poti considera un adevarat Sherlock Holmes al redecorarilor cu misiunea cea mai grea: sa faci alegerea potrivita din punct de vedere cromatic, al nuantelor feng shui si al efectelor dovedite stiintific pe care le au culorile asupra noastra.

Cum poti depasi aceasta situatie imbinand utilul cu placutul? Poti urma sfaturile de mai jos:

Daca peretii sunt vopsiti intr-o culoare intensa alege un covor in care se regaseste nuanta respectiva.

Poti obtine un efect armonios optand pentru un covor care contine chiar si o singura culoare care se regaseste pe pereti, in tamplarie sau mobilier. Nici macar nu trebuie sa fie o culoare dominanta, ba chiar rezultatul este mai placut daca asortezi culori secundare, cu conditia ca acestea sa nu fie coplesite de alte nuante. De exemplu, daca incaperea are peretii in tonuri de albastru, un covor rosu cu accente albastre se va integra cu naturalete in decor.

Alege un covor cu o culoare contrastanta


Citeste continuarea articolului aici: Cum asortam covorul cu nuanta peretilor camerei?

Mai multe articole

Ultimele articole