Zacusca cu ciuperci este o gustare excelenta si, fara indoiala, binevenita iarna. Se poate prepara din orice tip de ciuperca: ghebe, champignon etc. Daca folosesti ciuperci proaspete, nu este nevoie sa le gatesti in prealabil, ci sa le treci imediat prin masina de tocat carne sau sa le toci fin manual.
Se incinge uleiul, apoi se adauga ceapa tocata si se caleste bine pana iese uleiul deasupra, apoi se adauga ciupercile taiate manual pentru ca zacusca sa arate frumos. Dupa ce se fierb bine se pune ardeiul copt feliat in fasii, tot cu mana, pentru a asigura aspectul. Apoi se adauga bulionul, sarea, boabele de piper si foile de dafin, dai la fiert si gata.
Zacusca de vinete cu ciuperci
Coace vinete, gogosi si ardei. Cand ardeii si gogosarii sunt scosi de pe foc, adauga sare pentru a fi mai usor de curatat. Curata legumele si lasa-le sa se scurga cateva ore. Fierbe ciupercile si apoi toaca-le grosier. Taie ceapa si caleste-o pana devine maro aurie si usor moale.
Trece alternativ legumele prin masina de tocat carne deoarece, compozitia se omogenizeaza mai usor. Se adauga ciupercile, sosul de rosii, uleiul si condimentele. Amesteca bine compozitia astfel incat sa fie omogena. Gateste compozitia la foc mic.
Continua sa amesteci compozitia, astfel incat sa nu se lipeasca de fuldul cratitei. Vei sti ca zacusca de vinete cu ciuperci este gata, atunci cand devine mai usoara, iar bulele de ulei ies la suprafata.
Zacusca de ciuperci de padure
• 30 gogosi rosii
• 20 ardei galbeni
• 1-2 ardei (dupa gust)
• 12 cepe
• 1 l ulei
• 1 l bulion
• 3 kg ciuperci de padure (de preferinta Ghebe)
• 3 linguri sare
Mod de preparare zacusca cu ciuperci de padure
Da toate legumele prin masina de tocat carne, dar pastreaza-le in boluri separate pentru ca nu vor fi prajite in acelasi timp. Pune gogosarii rosii intr-o strecuratoare deasupra unui bol pentru a curge sucul.
…
Citeste continuarea aici: Cea mai buna reteta de zacusca cu ciuperci