Beneficiile pentru sanatate ale seleniului

Trebuie sa citesti si

Seleniul este un mineral important, ce poate fi gasit in diferite alimente precum usturoi, nuci braziliene si seminte de floarea soarelui dar cantitatea de seleniu depinde de volumul acestui mineral in pamantul in care au fost crescute respectivele alimente. Seleniul este prezent si in apa, putand fi consumat prin intermediul fructelor de mare.Cu toate acestea, desi se poate gasi in multe alimente, inca mai exista multe persoane cu deficienta de respectiva vitamina esentiala.

Dar ce, mai exact, puteti obtine de la seleniu?

Iata cateva beneficii stiute de care puteti profita daca includeti acest mineral in sistem.

Are efect antioxidant Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca protejeaza corpul impotriva radicalilor liberi ce ne expun riscului de captare a diferitelor boli cronice. Seleniul are acelasi efect deoarece imbunatateste functiile glandei tiroide si pe cele ale sistemului imunitar. Prin combinarea seleniului cu alti antioxidanti, va intariti protectia impotriva multor boli periculoase.

Are proprietati anti-imbatranire Un alt beneficiu anexat seleniului este faptul ca poate preveni imbatranirea prematura. Precum am mentionat mai devreme, seleniul este considerat un antioxidant ce previne distrugerea celulara de catre radicalii liberi. Prin urmare, previne aparitia inainte de vreme a semnelor de imbatranire si, totodata, declinul cognitiv.

Sustine sistemul imunitar Celulele canceroase pot fi usor distruse de catre corp, in special atunci cand sunt prezente cantitati suficiente de seleniu. Asta nu doar din cauza faptului ca seleniul este un antioxidant, ci pentru ca are capacitatea de a imbunatati functiile sistemului imunitar. Pe langa cancer, un sistem imunitar sanatos poate asigura protectia atat impotriva HIV dar si a altor boli infectioase.

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile pentru sanatate ale seleniului

Mai multe articole

Ultimele articole