Amenajarea camerelor mici cu solutii moderne

Trebuie sa citesti si

Dimensiunea modesta a unei incaperi nu trebuie sa ne descurajeze in momentul amenajarii asa cum ne dorim noi, avand in vedere ca trebuie sa fie in armonie si cu necesitatile si preferintele noastre.

Daca pentru amenajarea unui living lucrurile stau destul de simplu, atunci cand vorbim despre o camera de mici dimensiuni, lucrurile stau putin diferit, deoarece trebuie sa imbinam utilul cu placutul, de aceea noi suntem aici si te putem ajuta cu cateva sfaturi si trucuri.

Folositi culori deschise

Trebuie sa evitam culorile puternice ca si contrast sau foarte inchise. Ne vor da o senzatie de oboseala si de incarcare.

Atat la nivelul peretilor, cat si al mobilierului, culorile deschise vor lasa impresia unui spatiu mai mare si mai incapator. Totusi, daca va ingrijoreaza gandul ca prea multe nuante deschise vor diminua profunzimea incaperii, folositi contraste intre alb si culori neutre luminoase (gri deschis, cafeniu, taupe).

Alegeti mobilier si decoratiuni cu suprafete care reflecta lumina

Trebuie sa stiti ca unele suprafete absorb lumina si contribuie la crearea unei atmosfere intunecoase, total nepotrivite intr-o camera de dimensiuni mici.

Din acest motiv, catifeaua sau lemnul masiv granulat ar trebui evitate, in favoarea obiectelor cu finisaje metalice si a celor cu suprafete cat mai netede.

Adoptati stilul minimalist

Chiar daca nu sunteti iubitori de arta minimalista, puteti adopta stilul minimalist in camerele mici, pentru a crea o ambianta aerisita si confortabila, fara aglomerari de mobilier si decoratiuni.

Mariti spatiul cu oglinzi

Citeste continuarea aici: Amenajarea camerelor mici cu solutii moderne

Mai multe articole

Ultimele articole