Alimentele fortificate cu acid folic si acizi grasi omega-3

Trebuie sa citesti si

Acidul folic si acizii grasi omega-3 sunt unii dintre nutrientii necesari pentru functionarea corecta si asigurarea unei stari optime de sanatate a corpului. Ambele grupe de acizi pot fi obtinute prin o multime de surse alimentare.Cu toate acestea, o vizita la supermarket iti va permite sa gasesti si alte produse intarite cu acesti nutrienti. Punand astfel de alimente in cosul de cumparaturi, te vei asigura ca obtii dozele zilnic recomandate de acid folic si acizi grasi omega-3.

Inainte de a discuta despre unele dintre alimentele care contin din abundenta acesti nutrienti sau despre cele fortificate, haide sa analizam diferitele roluri pe care acidul folic si acizii grasi omega-3 le joaca in favoarea sanatatii. Cunoscandu-le functiile, vei intelege de ce este atat de important sa obtii cantitati adecvate de nutrienti.

Rolurile acidului folic
Acidul folic este un membru din grupa de vitamine B. Consumul redus de acid folic poate conduce la deficiente, marind riscul dezvoltarii mai multor tipuri de probleme cardiace. Acestea sunt cele mai importante roluri pe care le joaca acidul folic:

• Este esential pentru functionarea adecvata a sistemului nervos, deoarece sustine productia de neurotransmitatori – chimicalele care permit celulelor nervoase sa comunice intre ele.

• Acidul folic sustine sanatatea sistemului cardiovascular, ajutand la scaderea presiunii arteriale si la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Este important si pentru productia de eritrocite, care transporta moleculele de oxigen.

Citeste continuarea articolului aici: Alimentele fortificate cu acid folic si acizi grasi omega-3

Mai multe articole

Ultimele articole