Alimentele care te fac mai destept

Trebuie sa citesti si

Creierul este cel care coordoneaza fiecare miscare a corpului nostru si care ne mentine sanatatea la un nivel de echilibru. Te simti obosit si puterea ta de a te concentra scade, uneori? Noi am intocmit o lista cu 5 cele mai utile ingrediente in sporirea functiilor creierului si stimularea inteligentei!

Pestele gras (somon salbatic, macrou, sardine)

Mai mult de jumatate din masa creierului este alcatuita din lipide, iar peste 65% dintre acestea sunt acizi grasi care apartin familiei Omega. Aceste grasimi sunt vitale pentru producerea si dezvoltarea celulelor creierului, mentinand fluiditatea membranei celulare.

Ele joaca de asemenea un rol imens in activitatea neuronilor. Pestele bogat in ulei – cum ar fi somonul salbatic, tonul proaspat si sardinele – contine grasimi Omega 3 care ajuta la interactiunea celulelor creierului. De regula este bine sa consumam cel putin doua portii de peste bogat in ulei pe saptamana.

Produse lactate (lapte, branza, smantana)

Produsele lactate grase sunt deosebit de utile deoarece mai mult de jumatate din creierul nostru este compus din grasimi. Lipsa grasimilor cruciale poate deveni cauza diferitelor boli neplacute, de exemplu scleroza multipla. Mai mult, proteinele, calciul, vitamina D si magneziul gasite in produsele lactate, joaca un rol important in stimularea activitatii creierului.

Ficatul (de pui, vita, vitel)

Creierul reprezinta aproximativ 25% din necesarul de oxigen al organismului. Fierul este necesar pentru a obtine oxigen in creier prin intermediul hemoglobinei din sange. Ficatul este unul dintre cele mai cunoscute si bogate alimente in fier.

Citeste continuarea articolului aici: Alimentele care te fac mai destept

Mai multe articole

Ultimele articole