Afla cum iti poti imbunatati starea de sanatate cu ajutorul tehnicii antice de „oil pulling”

Trebuie sa citesti si

Oil pulling este o practica Ayurvedica. Este extrem de benefica pentru sanatate, in special pentru sanatatea orala.In esenta, procedeul implica folosirea unui ulei vegetal pentru clatirea gurii in vederea eliminarii bacteriilor si toxinelor prin dizolvarea acestora in lichid. Odata ce uleiul este eliminat din gura, toate bacteriile si toxinele sunt scoase din cavitatea bucala.

Este important sa eliminam toxinele, deoarece corpul raspunde la acumularea de materiale toxice si alti invadatori straini prin inflamatii, reactii alergice si alte simptome nefavorabile, rezultand intr-un sistem imunitar supraincarcat.

Eliminarea toxinelor favorizeaza reducerea inflamatiilor din sistem. Totodata, aceasta curatare va avea un efect pozitiv asupra starii generale de sanatate; incepand cu alinarea durerilor pana la stoparea progresului bolilor cardiace.

Milioane de persoane pot confirma eficienta acestei proceduri Ayurvedice traditionale, cu toate ca nu foarte multe studii medicale o pot sustine din punct de vedere stiintific. In ciuda acestui lucru, popularitatea tehnicii de clatire a gurii cu ulei a crescut datorita avantajelor sale economice, sigurantei si eficientei.

Efectele pozitive ale procedurii de oil pulling

Oil pulling este un procedeu benefic pentru sanatatea orala deoarece ajuta la eliminarea bacteriilor si chiar la indepartarea depunerilor de tartru. Ajuta la tratarea numeroaselor probleme ce tin de sanatatea orala, precum halitoza, respiratia urat mirositoare, durerile de dinti, sensibilitatea dentara si bolile gingivale. De asemenea, permite albirea dintilor sau tratarea aftelor si previne dezvoltarea cariilor, ajutandu-te sa iti mentii in permanenta gingiile sanatoase.

Conform unui studiu publicat si aprobat in anul 2013 de catre Comisia Institutionala de Analiza din cadrul Universitatii Meenakashi, India, terapia prin oil pulling a avut efecte pozitive evidente in cazul unor participanti care prezentau placa dentara si gingivita.

Oamenii de stiinta au relatat ca microorganismele din gura, formate dintr-o celula singulara acoperita cu membrane de grasime, se vor lipi imediat de ulei in urma contactului.

Este important sa consideram igiena orala o prioritate, deoarece ne va ajuta sa prevenim unele cazuri de boli cardiovasculare sau diabet, precum si multe alte boli.

Alte studii au relatat ca bacteriile care favorizeaza progresul bolilor gingivale ar putea intra in sistemul circulator, s-ar putea lipi de depozitele de grasime de pe artere si ar putea contribui la formarea unor cheaguri, care, intr-un final, vor bloca fluxul de sange si vor cauza un atac de cord.

In acelasi timp, blocajul arterelor cerebrale ar putea conduce la atac cerebral. Se cunoaste faptul ca bolile gingivale au efecte negative si adverse asupra nivelului de zahar din sange, pacientilor cu diabet fiindu-le mult mai greu sa controleze boala in astfel de circumstante.

Pe langa ca elimina bacteriile si toxinele din corp, s-a dovedit ca tehnica de oil pulling poate reduce inflamatiile din organism. Mai mult, aceasta procedura impiedica dezvoltarea inflamatiilor cronice, care se formeaza in urma unor infectii si vor afecta sanatatea sau bunastarea unei persoane.

Citeste continuarea articolului aici: Afla cum iti poti imbunatati starea de sanatate cu ajutorul tehnicii antice de „oil pulling”

Mai multe articole

Ultimele articole