5 motive pentru care un narcisist va pierde lupta cu iubirea

Trebuie sa citesti si

Nu era nevoie ca sotul meu sa ridice tonul sau sa ma loveasca, pentru ca metoda lui de violenta se rezuma la cuvintele care ma taiau mai adanc precum niciun alt cutit din lume, distrugand orice urma de incredere pe care o mai aveam in mine. – Megan Holgate, mentor pentru viata si cazuri de divortUn narcisist se poate indragosti?
Intrebarea daca un narcisist se poate sau nu indragosti este demna de o dezbatere foarte aprinsa. Deci, inainte de a ne cufunda prea mult in motivele pentru care acestia nu pot ramane indragostiti, haide sa analizam intrebarea de mai sus.

Conform expertilor, raspunsul este un Da neechivoc. Iata ce are de spus Elinor Greenberg, doctor in psihologie si psihoterapeut specializat pe diagnosticarea si tratarea diferitelor tipuri de tulburari de personalitate:

„Daca voi (fostii unor narcisisti) credeati ca partenerii vostri Narcisisti va iubeau si voiau sa se casatoreasca cu voi, nu sunteti nebuni. Chiar daca relatia s-a destramat, barbatul acela vorbea serios cand iti spunea ceva, iar lucrurile pe care le spunea erau adevarate. Era indragostit de tine sau cel putin de fantezia romantica pe care si-o crease despre voi doi sub forma unui cuplu perfect.”

Desigur, problema este ca fantezia de cuplu perfect nu se poate materializa. Viata sau relatiile nu sunt fantezii, dar narcisistii nu par sa inteleaga acest concept elementar.

Iata cele 5 motive:
1. Idealismul nu este realism
Dorintele fanteziste din mintea unui narcisist nu se bazeaza nici macar putin pe realism. Acelasi lucru poate fi spus si despre orice notiune bizara care duce lipsa de solutii pentru a transforma o idee in realitate.

O persoana ar putea visa la o vila perfecta pe coasta uneia dintre cele mai frumoase plaje; dar, daca nu esti un multimilionar, nu prea ai cum sa o obtii. Stim aceste lucruri si le acceptam – narcisistii nu.

Citeste continuarea articolului aici: 5 motive pentru care un narcisist va pierde lupta cu iubirea

Mai multe articole

Ultimele articole