12 legi karmice si felul in care va vor schimba viata

Trebuie sa citesti si

Karma reprezinta legea cauzei si efectului – o lege a cosmosului ce nu poate fi negata. Actiunile tale iti creeaza viitorul. Motivul pentru care soarta ta nu este hotarata este pentru ca ai libertatea de a alege. Prin urmare, viitorul nu poate fi scris. Nu ar mai fi corect. Viata iti ofera posibilitatea de a alege. Aceasta este una dintre ele. – Copacul IntelepciuniiKarma este un concept oarecum abstract pentru majoritatea dintre noi. Exista o multime de informatii ce ne produc confuzie in ceea ce priveste acest subiect non-religios – informatii nenecesare. Asa ca, am considerat ca v-ar fi de ajutor daca am pune cateva piese impreuna pentru a putea stabili conceptul de karma.

Pentru a face asta, este nevoie de un mic exemplu.
Sa spunem ca am fi dispusi sa ajutam lumea din jur, in orice mod consideram ca este potrivit – sa punem monede in aparatele cu parcare expirata, sa tinem usa deschisa pentru toata lumea, sa oferim cativa banuti unei persoane a strazii, sa-i cumparam cuiva cafea sau ceai, etc., etc.

Acum apar doua intrebari: Care este posibilitatea ca persoana pe care voi ati ajutat-o sa va intoarca favoarea sau sa transmita mai departe? Care este posibilitatea ca aceasta actiune sa fi creat o sursa pozitiva de energie?

Acesta este un exemplu de baza al karmei zilnice. Binenteles, exista si karma negativa. Gandhi explica conceptul printr-o fraza simpla, dar profunda:

„Un om este doar un produs al gandurilor sale. Ceea ce gandeste, asta va deveni.”

Acum ca am stabilit o comprehensiune de baza al aspectului de karma, haideti sa ne uitam la urmatoarele 12 legi karmice si modul in care va pot schimba viata.

1. Legea Suprema: „Asa cum ti-ati asternut, asa vei dormi.”
Explicatia simpla a Legii Supreme este: gandurile si actiunile noastre au consecinte – bune sau rele. Daca ne dorim doar pace, iubire, armonie, prosperitate, etc. trebuie sa fim dispusi sa actionam corespunzator.

Aceasta mai este cunoscuta si ca Legea Cauzei si Efectului. Totodata, energia (gandurile, actiunile) pe care o investim in lume are consecinte, imediate sau ulterioare.

2. Legea Creatiei: „Ceea ce ne dorim apare in urma participarii.”
Viata pe care o putem vedea in jur a fost creata prin intentiile oamenilor. Din moment ce suntem una cu Universul, intentiile noastre determina evolutia creatiei. Asa cum tot ceea ce ne inconjoara devine parte din noi, este responsabilitatea noastra sa asiguram ca acest mediu este prosper pentru dorintele noastre.

3. Legea Modestiei: „Refuzul de a accepta ceea ce exista nu-l va opri din a fi exact acel lucru.”
Acceptarea este o virtute aproape universala in majoritatea sistemelor de credinta. Mai exact, trebuie sa acceptam circumstantele prezente pentru a le putea schimba.

Daca ne axam asupra negativului in locul efectuarii unor schimbari ce se refera la negativ, suntem sortiti la un rezultat aproape nul.

Citeste continuarea articolului aici: 12 legi karmice si felul in care va vor schimba viata

Mai multe articole

Ultimele articole